Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bursa Hungarica

2011.10.13

 

Újra Bursa!

 

A képviselőtestület - illetve azok a képviselők, akiknek módjában állt egyáltalán megjelenni a finoman szólva rendkívül szerencsétlen időpontban, tegnap ebéd után, fél kettőkor kezdődő ülésen - döntött a Bursa Hungarica pályázathoz történő csatlakozásról.

Így örömmel írhatjuk le, hogy Mezőfalva Önkormányzata 2012-ben is, mondhatni hagyományosan meghirdeti a Bursa Hungarica Ösztöndíj-pályázatot, együttműködve a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás, és a felsőoktatási intézményi-minisztériumi támogatás.

Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait a Wekerle Sándor Alapkezelő végzi, míg az elbírálási és adatrögzítési feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Az „A” típusú ösztöndíjak két tanulmányi félévre, a B típusú ösztöndíjakat hat tanulmányi félévre ítélik oda. A pályázat nem hosszabbítható meg, de újra lehet pályázni minden pályázati fordulóban.

 

A pályázat benyújtási határideje: 2011. november 14.

 

A mezőfalvi önkormányzat képviselőtestülete 2011. december 5-ig kizárólag szociális rászorultság alapján dönt a pályázatokról. A képviselőtestület döntésével kapcsolatosan jogorvoslatnak nincs helye.

 

Pályázati űrlapok letölthetők a wekerle.gov.hu internetes oldalról (http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1827&cikkid=10230&listabol=1) vagy átvehetők személyesen a Mezőfalvi Polgármesteri Hivatal titkárságán.

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.