Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dicséretes ötlet nyomán...

2012.06.13

 

Zsenge borsó kerül a konyhára

 

A polgármester is borsót fejtett Mezőfalván kedden. Beérett a termés az önkormányzat telkein, szüreteltek és fejtettek... - tudósít a Fejér Megyei Hírlap.

 

A közcélú foglalkoztatottak és segítőik felnyűtték a borsót, a falu apraja-nagyja fejtette a hüvelyest egészen estig.

 

Dicséretes ötlet nyomán jelentős mennyiségű friss, zsenge, garantáltan vegyszermentes és kiváló minőségű zöldborsó kerül Mezőfala közösségi konyhájára ezekben a napokban. Az önkormányzat kihasználatlan telkein primőröket vetettek, és a közcélú foglalkoztatottak művelték a veteményest. Az újhagyma egy részét  már korábban betakarították.

 

Körmendi Erzsébet

 

Forrás: fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Végre!

 

Örömmel lehetett ezt a hírt olvasni a megyei lapban. Községünkben egy dicséretes ötlet nyomán mily remek kezdeményezés jött létre. Ez vitathatatlan is!

 

Ám, ha mondjuk két évvel ezelőtt, a választások után, egyes képviselőjelölti elképzelést, ötletet figyelembe vettünk volna, lényegesen előbbre tartanánk e téren… Vagy, ha egy évvel ezelőtt az e témakörben lakossági kezdeményezésre beadott képviselői indítványt nem söprik le fellengzősen, néhány mondattal az asztalról. Ez utóbbi esetben komoly állami támogatásról, és több ember foglalkoztatásáról is oly könnyedén lemondtak a legfelsőbb vezetőink…

 

Bár, ha úgy nézzük - minden persze nézőpont kérdése - ezen két momentum valószínűleg szükséges előfeltétele és forrása volt a mostani dicséretes ötletnek, valamint a megvalósításnak…

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

boka120@citromail.hu

(Horváth László, 2012.06.13 21:30)

Jó! Tetszik.