Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyílt a fotókiállítás

2011.11.05

 

A tárlat már megtekinthető

 

Pénteken este megnyílt Horváth Boglárka természetfotó-kiállítása Budapesten, az Apáthy István utcában. Annak ellenére, hogy a 17 órás kezdés kicsit korainak tűnt, ráadásul másnap munkanap is volt, kis túlzással megtelt a ház érdeklődőkkel.

 

Elöljáróban Bán-Kálnai Beáta köszöntötte a megjelenteket, és mondta el, hogy bár az épületben eredendően gyógytorna-rendelés zajlik, úgy érzi, amennyire persze a körülmények engedik, helyet és teret kell adni más jellegű, elsősorban művészeti tevékenységeknek is. Ennek nyitánya a fiatal mezőfalvi fotós tárlatának mostani „elindítása”. A rendezvény háziasszonya örömét fejezte ki, hogy férje révén közeli kapcsolatba kerülhetett Mezőfalvával; majd felolvasott egy, az esemény profiljába vágó verset is édesapja, Kálnai Mihály költeményei közül.

 

E sorok írója is magához ragadta a szót, néhány perc erejéig. Mondandóm lényege az volt, hogy vagyunk már jó néhányan Budapesten mezőfalviak - ki ezért, ki azért van a fővárosban -, és jó lenne, ha ez a kolónia összetartana. Ennek egyik összehozója lehet a kiállítás. Mezőfalvi képviselőként pedig büszkén állíthattam, hogy Boglárka mellett még rengeteg tehetség van községünkben, és ez a szürkeállomány, ez a kreativitás reményt kell, hogy adjon falunknak a jövőt illetően… Ráadásul, ha abból indulunk ki, hogy nyilván az ország más településein is hasonló a helyzet, akkor elkerülhetetlennek kell lennie, hogy a magyar társadalom végre rálépjen a felemelkedés útjára! Zárásul leszögeztem: egészen biztos, hogy Boglárkáról nem először és nem is utoljára hallunk, és megtiszteltetés, hogy az első lépések egyikében szerepet játszhatunk mi is.

 

Horváth Boglárka következett, végre valahára. Ő, miután köszöntötte a rá kíváncsi vendégeket, kivetítő segítségével egyfajta áttekintést adott portfoliójáról. Ott döbbentünk rá, hogy ez a lány nem csupán a természetet járva használja fényképe-zőgépét, hanem rendkívül sokoldalúan él e szakma adta lehetőségekkel. „Fotózás” címszó alatt a puzzle-tól az óráig, a fürdőszobacsempétől a babapártedliig sokféleképpen megje-lenhet közreműködésével otthonunkban a kívánt fénykép. A gyermekfotózástól az esküvői munkán át a montázskészítésig, igen széles Bogi palettája.

 

Miután a zenés, klipszerű ámulatból felocsúdtunk, következett a tárlat megtekintése. Bizony szavakkal lehetetlen leírni azokat a pillanatképeket, melyeket a fotós lencsevégre kapott. Rovarok, szirmok vagy vízcseppek oly módon tárultak elénk, ahogy eddig még soha. Ezt látni kell!

 

Természetesen bárki számára, időpont egyeztetése után, díjmentesen megtekinthető a kiállítás. Mindenkit várunk szeretettel!

 

Záróakkordként, még az állófogadás előtt - a nagyon kellemes, és családias hangulatban - Boglárka nagyszülei virágcsokorral, míg szülei olyan tortával kedveskedtek a kiállítónak, melynek tetején marcipánból Bogi egyik kedvenc fotója(!) volt látható…

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ildika22@gmail.com

(Ildika, 2011.11.05 12:37)

Bogi! Gratulálunk a kiállításhoz!

Re: ildika22@gmail.com

(Horváth Boglárka, 2011.11.06 19:49)

Köszönöm szépen!