Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikulás-nagyköveti tett

2011.12.27

 

Szívhez szóló üzenetek

 

A mezőfalvi maratonfutó, programszervező idei Mikulás-futása Daruszentmiklósról indult útjára november elején, és most, karácsony előtt a vajdasági Martonoson fejeződött be - írja a Fejér Megyei Hírlap.

 

Ho-ho-ho! - skandálta dörmögve a hófehér szakállú, aki Nagy Gergely lovas fogatán helyet foglalva kísérte végig a gyerekek Mikulás-futását például Sárbogárdon. Az egyik bolyban megpillantottuk Sükösd Tamás sárbogárdi polgármestert és a másfél évtizedes múltra visszatekintő rendezvény ötletgazdáját, a mezőfalvi Kovács Istvánt. A bogárdi Mészöly Géza Általános Iskolában mindig megadják a módját... Elég annyit mondani: most is vagy négyszáz diák futotta le az intézmény körüli kört. A színes kavalkádot Bodokiné Betti, az iskolaszék elnöke vezényelte le; Pista egészségünk fontosságára hívta fel mindenki figyelmét; a vidám, zenés műsort prezentáló Kabócák együttes Dunaújvárosból érkezett...

image.aspx2.jpeg

                                                                                 Fotó: fmh.hu

Kovács István ezúttal is iskolákba, óvodákba látogatott el karácsonyig tartó akcióján: együtt kocogott a gyerekekkel, naplóba gyűjtötte kívánságaikat, rajzaikat, üzeneteiket. A fáradhatatlan maratonfutó missziója fölött Czene Attila, sportért felelős államtitkár vállalt védnökséget. A futónagykövet csaknem negyven helyszínre jutott el a hetekben programjai során: a többi között Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Tatabányán járt, de emlékezetes alsószentiváni, cecei, lajoskomáromi, nagylóki és sárszentmiklósi vizitálása is.

 

Kovács István a lappföldi télapó, Joulupukki nagykövete a vajdasági Martonoson élő beteg kislánynak, Dávid Kittinek gyűjtött adományokat novemberi-decemberi programjain - amerre megfordult, ahova hívták. A betegségét hősiesen viselő hatéves óvodás lánykával az ünnepek előtt találkozott.  

 

Kittinél egy éve szilvanagyságú agydaganatot diagnosztizáltak. Belgrádban, egy magánklinikán sikeresen elvégezték a műtétet, amellyel megmentették az életét. Azóta csaknem eltelt egy év, és úgy tűnik, hogy a kislány kiállta élete talán legnagyobb bátorságpróbáját. Igazi hős, túl van már harminc sugár-, és négy kemoterápiás kezelésen.

image.aspx.jpeg

                                                                                Fotó: fmh.hu

Mivel a Vajdaságban csak részleges a társadalombiztosítás, a lányka kezelése nagy anyagi terhet jelent szüleinek, tartalékaik kimerültek. A kórházban ingyenesen kapja a gyógyszert, de ha otthon van, meg kell fizetniük a kezelések teljes árát. A család hálás köszönettel fogadja az adományokat, a támogatást.

 

Amikor a mezőfalvi maratonfutó értesült Dávid Kitti súlyos betegségéről, emberfeletti küzdelméről, gyógyulásba vetett hitéről, elhatározta, hogy segít és segítséget kér.

 

A Mikulásnagykövet karácsony előtt járt Martonoson, és a körútja során összegyűjtött ajándékokkal lepte meg Kittit. A karácsonyi ajándékok közül a leginkább szívhez szólónak az az album bizonyult, amelyben a Fejér megyei óvodások, kisiskolások üzentek szóval, rajzzal, képpel a kis betegnek - tudtuk meg Miskolci Magdolnától, a Magyar Szó munkatársától. Kovács István arról is beszámolt a Hírlapnak, hogy a martonosi óvodába és iskolába is elvitte a magyar gyerekek jókívánságait.

 

Számlaszám, elérhetőségek:


Bankszámla szám (deviza): RS35-160-5630200548800-36. Telefon: 062-1937-626, 062-8536-850, Martonos, Vajdaság. Utalás előtt egyeztetni szükséges Kitti édesanyjával, Dávid Veronikával (davidkiti@gmail.com).

 

 

V. Varga József

Forrás: fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.