Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pazar Rock Este

2012.06.30

 

Nagyszerű koncert volt!

 

A péntek esti Rock Este sztárfellépője Deák Bill Gyula és együttese volt. Ugyan a koncert kezdése bő félórát csúszott, nagyon megérte a várakozás! A hangolás miatti késedelem után színtiszta élő zene tárult a szép számmal összeverbuválódott, széles korosztályi spektrumot felölelő közönség elé. Igazi profizmus „sütött” a másfél óra alatt. Igen, a féltízes kezdést követően megállás nélkül mintegy 90 percen áll dübörgött a rock, a blues és a rock and roll.

 

Természetesen nem maradhatott el többek között a „Rossz vér” című örökzöld ballada, ahogyan az "István a király" rockoperából a Deák Bill által megformált Táltos magyarokhoz, illetve Koppányhoz szóló „üzenetcsokra” sem. És felcsendült az elhunyt híres magyaroknak emléket állító „A zöld, a bíbor és a fekete” címet viselő klasszikus is.

4335083043_144752d292_z.jpg

A nézősereg, vérmérséklettől függően, nagyon élvezte a koncertet. A blues magyar királya többször ütemes tapsolásra bíztatta a közönséget (hiába na, kissé elkényelmesedtünk); ezt a rendkívül közvetlen Deák Billnek egyszer sem kellett kétszer kérnie.  Aki esetleg még nem tudta, az most már tisztában van vele: a hihetetlen hanggal megáldott előadónak a zene mellett Kőbánya és a Fradi a mindene.

 

Ahogyan a koncert alatt Deák Bill Gyula, úgy honlapunk is köszönetét fejezi ki azoknak, akik lehetővé tették ezt a fantasztikus zenei élményt. Így Márok Csaba polgármesternek, akinek bólintása nélkül nem lehetett volna téma sem ez a koncert; és Sóki László képviselőnek, a Rock Este főszervezőjének, aki nem kis szervezőmunkával tette lehetővé ezt a péntek estét.

 

Évről évre felmerül, hogy szükség van-e erre az eseményre, erre az élményre, a Mezőfalvi Vigasságok bevezető előestéjére. Természetesen elsősorban financiális okokra vezethető vissza a felvetés. Nos, a mostani koncert is azt bizonyítja, hogy igény van erre! Ez egy remek mezőfalvi hagyomány, ráadásul nemcsak mezőfalviaknak. Idén is, ki tudja, az ország hány pontjáról érkeztek községünkbe, kizárólag Deák Bill kedvéért… Konklúzióként levonható: ameddig a „rávalót” valahogyan ki lehet gazdálkodni, addig igenis szükség van a Rock Estékre!

deakbill2.jpg

Elhangzott azt is, hogy a Deák Bill Blues Band (Deák Bill Gyula, Fejér Simon, Balázs Péter, Horváth Zsolt, Szabó Csaba) térségünkben legközelebb Dunaújvárosban lép színpadra, augusztus 20-án.

 

A mai Mezőfalvi Vigasságokon többek között Tarány Tamás és B. Tóth László is fellép, valamint kisújfalusi "testvéreinkkel" is találkozhatunk.

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.