Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pedig dicséretes hagyomány

2012.08.02

 

Ennek a hírnek községünk hivatalos oldalán lenne a helye. Ám sajnos ott továbbra is „kőkorszaki” állapotok uralkodnak. Hivatalos website-unk (www.mezofalva.hu) nem több internetes szégyen-torzónál. Hiába a képviselői kérés és követelés, a polgármesteri és jegyzői ígéretek. Semmi sem számít…

 

Pedig a most következő, a Fejér Megyei Hírlap által is közlésre érdemesnek tartott információra büszkék lehetnénk, mert országosan egyre kevesebb ilyesfajta gesztussal lehet találkozni. Mezőfalván ráadásul ez már egyfajta évek óta tartó hagyomány! Az illetékeseknek azonban a jó hír internetes közlése sem fontos… 

 

" Idén is segítik majd a diákok beiskolázását

 

Az Önkormányzat tankönyvtámogatással könnyíti meg a mezőfalvi diákok iskolakezdését idén is. A község iskolájába járó gyerekek szüleinek igényelni sem kell a kedvezményt.

tankonyvek.jpg

A képviselőtestület döntése értelmében a teljes árnál háromezer forinttal kevesebbe kerül a tankönyvcsomag valamennyi mezőfalvi lakóhellyel rendelkező általános iskolás tanulónak. A helyi iskolába járó gyerekek szüleinek automatikusan jár a kedvezmény: az Önkormányzat szakbizottsága (Szociális Bizottság) felkérte a község Petőfi Sándor  Általános Iskolájának igazgatóját, Jaksics Erzsébetet, hogy a könyvcsomagok teljes árát csökkentse az említett összeggel, és erről nyújtson be igazolást a Polgármesteri  Hivatalnak.

 

Azokra a Mezőfalván lakó tanulókra is gondoltak a település elöljárói, akik nem helyben járnak általános iskolába, hanem valahol másutt. Nekik nyilatkozatot kell kitölteni, és csatolni hozzá az iskolalátogatási igazolást. A nyomtatvány a községházán szerezhető be, és az igénylést is ott kell leadni augusztus 1. és szeptember 30. között. A kérelemben szereplő adatokat 15 napon belül ellenőrzik a hivatal dolgozói, majd értesítik a szülőt arról, hogy a háromezer forint tankönyvtámogatást felveheti a Községháza házipénztárában."


Körmendi Erzsébet 

 

Forrás: Fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.