Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Remek ötlet!

2011.12.12

 

Mézeskalácsból a falu

 

Különlegességek, például templomuk mézeskalács-makettje, várták a mezőfalviakat a Piac téren, a harmadik adventi vasárnapon - írja az fmh.hu.

 

Ijjas Gizella művelődésszervező minden évben érdekes színfoltokkal gazdagítja a négy hétvégés programot. Most például rávette a falubeli asszonyokat, hogy készítsék el Mezőfalva makettjét, mégpedig mézeskalácsból.

 

- Gyakran sütök mézeskalácsot, és a tavalyi Adventre kitaláltuk az állami gondozottjainkkal, hogy sütünk és árusítunk a téren. Óriási sikerünk volt az ötlettel, több mint hatszáz mézeskalácsot adtunk el. Talán innen jött a mézeskalácsfalu építésének gondolata  - mesélte  Gróf Ilona.

 

Három estén át dolgoztak az asszonyok az óvoda konyhá-jában. Kádárné Zámbó Éva konyhavezető, valamint Kiss Gáborné, Kertészné Micheller Csilla és Papp Imréné is csatlakozott a mézeskalácsosokhoz. A konyhán dolgozó Bugyik Imréné pedig nemcsak a tészta gyúrásában segített, hanem vállalta az alkotóelemek összeragasztását is. Cukros tojás-fehérjével díszítettem az épületet, és a habból  bárányokat is formáltam - mondta Gróf Ilona.  - A báránykáknak akolt sütöttünk, olyan lett az egész, mint egy mini betlehem. Parkosítottuk is a templom környékét.

mezeskalacs-templom.jpg

                                                                             Fotó: mezohir.info

Különleges színfoltja a mezőfalvi Adventnek, a közös gyertyagyújtásnak ez az édes látványosság. A készítőktől tudjuk: idén elkészült a templom, jövőre az iskolával, azután a művelődési házzal, valamint a polgármesteri hivatallal folytatják a mézesfalu építését.

 

Körmendi Erzsébet


Forrás: fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.