Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb kommunikációs lehetőség

2011.09.27

 

Számunkra is (ki)használható közleményt tett közzé a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Persze ehhez ismét konzultálni kellene, meghallgatni mások véleményét, ötleteit, elképzeléseit, foglalkozni a kérdéssel, kapcsolatokat keresni. Talán már nem is kell, és nem is érdemes folytatni tovább…

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE), valamint a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) együttműködnek az MTVA és a helyi rádió- és televízió szerkesztőségek közötti tartalom előállítási szerződések előkészítésében - áll az MTVA közleményében.

A helyi rádió- és televízió szerkesztőségek munkájukkal hozzájárulnak a közmédia megújításához. A közmédia pedig műsorok vagy azok elemeinek megrendelésével és befogadásával segíti a helyi médiumok munkáját és ad teret csatornáin a települések híreinek, az ott történt érdekességeknek.

A közmédia számára minden olyan település eseményeinek a bemutatása fontos, ahol magyarok élnek, határainkon belül és túl egyaránt, és legalább ilyen fontos a határainkon belüli nemzetiségek életéről, híreiről tudósítani. Ezért a közmédia csatornáin és internetes felületein részletesen és bőségesen meg kell jelenniük minden magyarlakta - és határainkon belül a hazai nemzetiségek által lakott - település, valamint az ott lakók számára fontos és érdekes információknak.

Az elmúlt években a helyi televíziók és rádiók mind technológiai, mind szakmai szempontból megerősödtek, így kézenfekvő, hogy a közmédia csatornái beszállítóként, együttműködő partnerként tekintsenek rájuk.

A közmédia regionális stúdióinak televízió-műsorait a jövőben az MTVA és a helyi televíziók közötti szerződéses együttműködés alapján és keretei között előállított helyi és regionális tartalmak fogják felváltani. A helyi rádiókkal tervezett szerződések alapján előállított produktumok pedig kiegészítik és tovább gazdagítják a közszolgálati rádiócsatornák műsorait.

Az MTVA és a helyi médiumok két országos szervezete, a HTOE és a HEROE 2011. október 31-ig dolgozzák ki az MTVA és a helyi médiumok együttműködését szabályozó szerződés-tervezeteket. Az MTVA a két országos szervezet segítségével keresi meg a szerződéses együttműködésre felkérhető helyi televíziókat és rádiókat.

Forrás: MTVA

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.