Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvét községünkben

2011.04.25

 

Húsvétról, helyben
 
Remek hangulatú, kellemes Húsvét-délelőttöt tölthettünk a Piac téren, szombaton. Tojásfestés, tojásgurítás, húsvéti versenyek, játszó-, tánc-, illetve kézművesház, arcfestés és hajfonás, lovaglás, kürtöskalácsos, könyvárus és állatsimogatás lehetősége várta az érdeklődőket. Ez utóbbinál nyulakat és bárányokat lehetett közelebbről megismerni, különösen a nagyon fiatal korosztály számára volt a lehetőség maradandó élmény. A téren folyamatosan szólt a zene, természetesen erről Palló János gondoskodott, elsőrangúan. Köszönet illeti Ijjas Gizellát, művelődés-felelősünket, aki megszervezte ezt a programot!
 
Persze az igaz, hogy most én is beleesem abba a hibába, hogy megköszönök olyan tevékenységet, amiért a község fizetést ad, ami munkaköri kötelesség, és alapjáraton járna. Ugyanakkor azt is jól tudjuk, hiszen tapasztaltuk már párszor, hogy mindezen tények nem mindig mérvadóak (például idén, március 15-én). És éppen ezért kell, jobb híján, nagyon megbecsülni a szervezett, kiemelten kezelt eseményeket...
 
Továbbra is aláhúzom: a következő „kritikai” bekezdés senkinek a személye ellen nem szól, csupán jobbító szándékkal íródik, reménykedve abban, hogy a jövőre nézve, valaki illetékes - sértődés, valamint felháborodás nélkül vagy amellett - talán elgondolkodik rajta és megfontolja majd ezt. Milyen jó lenne bizottsági formában, komoly és mértékadó platformon kiértékelni és megbeszélni, levonni a tanulságokat, dehát erre a legfelsőbb szinten semmilyen igény sincs… Így aztán marad az internet.
 
Szóval, milyen jó lett volna, ha nem fejeződik be dél körül a rendezvény, és aki szeretett volna maradni, annak rendelkezésére állhatott volna szék, pad, asztal, esetlegesen speciális-húsvéti büfélehetőség, hogy kellemes zene mellett elbeszélgethessen, társasági életet élhessen. Észre kellene venni végre, hogy ilyenkor azok az emberek is kimozdulnak, akik egyébként nem. Ezt kéne kihasználni, és ezért marasztalni őket. Mert erre van igény!
 
Milyen jó lett volna bevonni a programba például a Tájházat. Akár egy délutáni blokk keretében. Elvégre ennél jobb hely a húsvéti programhoz nemigen kell. Ismerem jól a kifogást: „a Tájház kiesik a központból, oda nem mennek el az emberek…”. Mindenki döntse el maga, valóban így van-e.
 
Milyen jó lett volna délutánra Kovács István hosszútávfutónkat, országos programszervezőt felkérni (nem kellett volna egy mondatnál több) a „Nyuszifutás” címet viselő program mezőfalvi megrendezésére. Persze természetesen nem előttevaló nap. Sajnos ő megint távolodik községünktől, bizony teljes joggal és nem véletlenül.
 
És ez csak három ötlet volt. Képzeljük el, hogyha néhány, arra hivatott ember időben, megfelelő és mértékadó keretek között összeülhetett volna, akkor alighanem egész napos, még emlékezetesebb és még nagyobb szabású társadalmi eseményt is lehetett volna szervezni Húsvétra. Ezt bizony végre fel kellene ismerni! Persze csak akkor, ha úgy összességében, többet és jobbat szeretnénk annál, ami van. Ha nem, akkor Nekünk... (és itt most egy Zorán-sláger strófájának részlete zárja a cikket:)
„Nekünk így is jó,
Jobb nem is jár,
Ha nekünk így is jó,
Langyos a sör,
Ha nekünk így is jó,
Döcög a gép,
Ha nekünk így is jó,
Hamis a harmonika,
De így is jó,
Vizes a bor,
Ha nekünk így is jó,
Jobb nem is jár,
Ha nekünk így is jó”...
 
 
Bán Balázs
képviselő

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.