Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepi hét után

2011.04.11

 

Köszönet. És más…

 

Összességében jó hetet zártunk településünk 200 éves bicentenáriumi ünnepségsorozatán.  A résztvevők az eseményeken, a kisebb-nagyobb szervezési hiányosságok ellenére, jól érezték magukat.

E cikk írója sajnos betegsége miatt csak pénteken és szombaton lehetett jelen, ám azért az előző napok hírei is eljutottak hozzá.

Emlékezetes  volt például Varga László, egykori polgármester településfája; a kulturális-zenés délután, többek között Kiss Kálmán és fia, Kiss Tibor vendégszereplésével; Dr. Erdős Ferenc előadása, a falutörténeti Ki Mit Tud és a falutörténeti színdarab, a mezohir.info szerkesztője, Horváth László által jegyzett fotókiállítás; a helyi kötődésű művészek tárlata, a gála futballmeccs, a Dréta Antal szobor felavatása, a Szent Korona másolatának megtekintése, Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter jelenléte és anyagi segítségnyújtása a Dréta-szobor kapcsán; Hammerl Ferenc megható festmény-felajánlása, a nótadélután vagy a Balázs Fecó koncert. 

Bár tudom, hogy "sokaknak" nem tetszik, de a negatívumokról is szólni kell, hiszen ezekből bizony tanulni is lehet(ne) a jövőre nézve! Nemcsak megsértődni… Például, ha a sportnapot Klics Ferenc diszkoszvetőnk emlékének akarják szentelni, akkor azt hirdessék és valósítsák is meg...; ha már a programba iktatták a disznóvágást, déli tizenkét órától, akkor ne kezdjék el a folyamatot már reggel, mondván, miből lesz különben vacsora? - erre jóval előbb is gondolni kellett volna, (márcsak az érdeklődők miatt is...); jó lett volna utánanézni a protokollnak és a kitüntetettek listájának...; a színpadot hátulról el lehetett volna keríteni legalább egy biztonsági kötéllel, így aztán megelőzhetővé vált volna óvodásaink sorozatos (szerencsére szerencsés) leesése...; ha ünnepi kiadványt szerkesztenek, azt korrekten, tényszerűen és pontosan tegyék...; a Balázs Fecó-koncerten legalább vizet biztosíthattak volna a közönség számára…

Ha több, arra érdemes (szak)embert hajlandóak lettek volna bevonni a szervezésbe, akkor ezek a szarvashibák is talán elkerülhetőek lehettek volna…

Mindenesetre úgy érzem, nagyon nagy köszönettel kell adóznunk általános iskolánk vezetőségének, és kollektívája valamennyi tagjának! Nélkülük nagyon nagy bajban lettek volna a szervezők… Külön kiemelni senkit sem szeretnék, mert a legjobb szándék ellenére is biztosan kimaradna valaki, akit méltán meg kellene említeni. Továbbá ide kívánkozik Nagy József és Palló János is, akik technikusként minden viszontagsággal dacolva, minden helyzetben megállták a helyüket. Én, a magam nevében, valamennyiüknek köszönöm a közreműködést!

 

Bán Balázs, képviselő 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.