Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bajnokavatás után

2012.06.19

 

Nagy volt az öröm futballpályánkon vasárnap. Érthetően, hiszen ritkán fordul elő, hogy egy klub mindkét csapata - az ifi-, és a felnőttgárda is - egyazon délutánon szerezze meg a bajnoki aranyérmet.

 

Masinka Csaba számára amolyan elégtétel is volt a bajnoki elsőség. Ebben az évben már teljes egészében az ő keze alatt formálódott ifjúsági együttesünk, így csakis az ő nevéhez fűződik a szakmai siker. - Nem tagadom, nagyon komoly mélypontról sikerült kikászálódnom - mondja az edző. - A tavalyi, felnőttcsapatnál történő edzőváltás után megfordult a fejemben, hogy abbahagyom az egészet (akkoriban Csabát felállították a makulátlan mérleggel rendelkező felnőttcsapatunk kispadjáról, gyors és váratlan vezetői döntés eredményeként, kissé furcsa körülmények között, a bajnokság alatt - a szerk.). - Kizárólag a gyerekek és szüleik határozott kérésére vállaltam el az ificsapat irányítását. Ma nagyon boldog vagyok, hogy így tettem, mert ezekkel a srácokkal érdemes nap, mint nap együtt dolgozni. Mintha a fiaim lennének... Úgy érzem, a mi fiataljainkkal, - akik megfelelően állnak hozzá a feladathoz -, meg tudjuk valósítani közös célunkat: helyi gyerekekből ki tudunk majd nevelni egy ütőképes, megyei I-es gárdát. Az alap megvan, és a feltételek is adottak ehhez.  

image00001_183735.jpg

  Fotó: Horváth László / www.mezohir.info

 

1. Mezőfalva 30 / 26 / 3 / 1 / 165-21 / +144 / 81p.

2. Aba-Sárvíz 30 / 26 / 2 / 2 / 113-17 / +96 / 80p.

3. Ercsi 30 / 24 / 3 / 3 / 135-24 / +111 / 75p.

 

A feltételekről egy bő gondolat. Bába Mihállyal, a dunaújvárosi női kézilabdacsapat legendás gyúrójával érkeztem a mérkőzés előtt sporttelepünkre, és ő mondta, hogy a megyében bizony nemigen lehet még egy ilyen remek füves pályát találni! Azt már én teszem hozzá: ami viszont a nézőteret illeti, nos ott akad tennivaló bőven. A lelátóról már régóta hiányoznak a padsorok, az eredményjelző-tábla történelmi mementóként magasodik az ég felé, és a pálya körüli korlát - a rajta lévő rozsdás reklámtáblákkal - felújításra szorul. Mint ahogyan a játékoskijáró környéke is ad munkát. Nyilván most, hogy egy osztállyal feljebb lépünk, ezekre figyelmet kell fordítanunk.

 

Masinka László némiképp furcsa körülmények között vette át hirtelen a felnőttek irányítását a 2010/2011-es idény alatt. Ugyanakkor már tavaly reális esély kínálkozott a feljutásra, ám az osztályozón vereséget szenvedett Mezőfalva. Idén nem volt szükség pótselejtezőre, bajnokként kerültünk fel. - Nagy dolog az, amit a fiúk most elértek - így a sikerkovács. - Bár az utolsó mérkőzésen ismét előjött a tét alatti görcsös akarás, ezúttal át tudtuk lépni árnyékunkat. Kétségtelenül Ercsi tavasz eleji botlásai is kellettek a sikerünkhöz. Az így felkínált lehetőséggel viszont élnünk kellett, ami nem volt könnyű feladat. Hiszen általában ellenünk tíz emberrel védekeztek... A csapat rendkívül lelkiismeretesen dolgozott egész idény alatt, általában 13-14 játékos jelent meg az edzéseken, ami óriási annak tükrében, hogy amatőr, dolgozó futballistákról van szó. Hat éve voltunk a megyei II-ben, ideje volt már feljutni, ki is nőttük már ezt az osztályt. Örvendetes tény, hogy bármikor számíthattam ifistáinkra is; ők az első hívó szóra jöhettek, mégpedig remek edzettségi állapotban. Célunk egyértelmű: elsősorban mezőfalvi kötődési futballistákkal megragadni az első osztályban. Komoly feladat lesz, mert igen erős mezőny jön össze… Sajnos egyik gólgyárosunkra, Král Lászlóra már nem számíthatunk (várhatóan ő abbahagyja az aktív játékot - a szerk.), viszont három játékost szeretnénk igazolni és ugyanennyit folyamatosan beépíteni az ifik közül. Azt mindenesetre már elértük, hogy igen sokan keresnek meg bennünket azzal, hogy szeretnének nálunk játszani. Nem volt ez mindig így, ám most újra rangot jelent felhúzni Mezőfalva mezét.

image00078_092041.jpg

Fotó: Horváth László / www.mezohir.info

 

1. Mezőfalva 30 / 25 / 3 / 2 / 103-17 / +86 / 78p.

2. Ercsi 30 / 25 / 2 / 3 / 137-36 / +101 / 77p.

3. Aba-Sárvíz 30 / 20 / 3 / 7 / 90-35 / +55 / 63p.

 

Bán Balázs 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.