Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Labdarúgóink bemutatkozása

2010.04.13

 

A MEDOSZ SE elnöke, Cseke Ottó.

 

A sportegyesület majd’ 150 embernek kínál aktív sportolási lehetőséget a községben. Magát a futballt. 

 

Az egyesület jelentős teret nyújt a labdarúgás iránt érdeklődőknek, egészen a gyermekkortól az ifjú koron át a felnőtt korig. A mezőfalvi sportpályán ugyanakkor nemcsak a sport szerelmesei találnak kikapcsolódásra, hiszen számos más jellegű, közösségi rendezvény is teret és helyet kap. A sportpálya remek adottságokkal rendelkezik, vonzó környezetben fekszik. A község önkéntes tűzoltói például rendszeresen itt tartják gyakorlati foglalkozásaikat. Nemrég megyei tűzoltóverseny is zajlott itt.

 

Az egyesületben, amely 1920-ban alakult, hét korosztályban folyik a labdarúgás oktatása. Nagy hangsúlyt fektet a MEDOSZ SE az utánpótlás nevelésére. A szakemberek időt, pénzt és fáradságot nem kímélve igyekeznek tudásuk legjavát adni.

 

 A felnőttgárda nagyon nehéz időszakot tudhat maga mögött. Rendkívül mélyről kell(ett) felkapaszkodniuk, ráadásul csúcsközeli, NBII-es állapot után... Az okokat inkább ne firtassuk. Mostanra felnőttcsapatunk hellyel-közzel élgárdává vált a megyei II. osztályban, és talán hamarosan kimondható: reális eséllyel küzd majd a megyei I. osztályú tagságért. A csapat vezetőedzője: Masinka Csaba.

 

Az utánpótlás a körülményekhez mérten meglehetősen magas színvonalon működik: erről árulkodik ifjúsági csapatunk listavezető helye; illetve az a tény is, hogy például évről-évre az U16-os korosztályt rangos külföldi tornákra hívják meg.

 

Több pályázatot is elindított a vezetőség, melyek sikere az üzemeltetéshez és a fenntartáshoz igen fontos lenne. Ilyen az új villanyvilágítás a center-, és a hátsó pályára; az öltözőépület villamossági felújítása; új fűnyíró traktor beszerzése; valamint automata öntözőberendezés telepítése. Ezek szerepelnek a Leader közösséghez beadott pályázatokban.

 

Nemrégiben rendezték meg a hagyományos Sportbált, ami nagyszerűen sikerült. Jubileumi rendezvény volt ez, hiszen az egyesület idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját! Mindez azt jelzi, hogy a futballt szeretik az emberek Mezőfalván.

 

A Sportbálról itt olvashatnak bővebben:

http://www.mezohir.info/index.php?option=com_content&task=view&id=580&Itemid=1

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.