Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikerült! Mezőfalva-Adony 2-0

2012.06.17

 

Bajnokcsapat!

 

Az ifik már „kiásták” az alapot: fölényes, 16:1-es győzelmükkel Masinka Csaba vezetőedző fiai zsinórban negyedszer nyertek bajnokságot!

 

Rekkenő hőségben, meglehetősen nagy érdeklődés mellett indult útjára a labda a felnőtt bajnokin. A tét a mieink számára óriási volt, hiszen győzelem esetén hat év után végre feljuthatnak a megyei II. osztályból. Az utóbbi két évben ugyan már reális esélyünk adódott erre, ám végül egyszer sem sikerült.

 

Azt tudtuk, hogy ez a mérkőzés nagyon nehéz lesz! Vendégeink feltüzelve érkeztek és presztízsnek vették az összecsapást. Bár a találkozó első dekádjában nem jelentettek veszélyt Papp kapus kapujára, minden egyes labdáért kőkemény csata dúlt. A 16. percig kellett várni arra, hogy csapatunk támadószekciója feltörje az ellenfél védelmet. Ekkor Móricz szlalomozott az adonyi lábak között, majd lőtt, ám a labdát a hálóőr nagy bravúrral hárította. Öt minutummal később Sági húzta meg a bal oldalt és a 16-os belül elesett. A játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A vitathatónak tűnő büntetőt Móricz biztosan lőtte a hálóba, 1:0. Több okból is jókor jött a vezető gól: játékosainkban a tetten érhető görcsös akarás oldódhatott, másfelől pedig a vendégeknek támadóbb futballra kellett váltaniuk, így nagyobb tér nyílhatott kontratámadásaink számára. Előbb Sági került így helyzetbe; lövése elzúgott a hosszúsarok mellett; kisvártatva pedig Huber hagyott ki nagy ziccert. A másik oldalon is támadt viszont zavar, miután a Tonkáról lecsorgó labdát Papp kézbe vette, ezt pedig a bíró hazaadásnak minősítette. Lényegében majd’ minden mezőfalvi a gólvonalon sorakozott fel, a körülbelül 6 méterről elvégzett közvetett szabadrúgás a felső léc belső lapjáról vágódott ki a mezőnybe…  

 

Szünet után rögvest az adonyiak egy bődületes lökettel eltalálták a jobb kapufát is… Válaszként Sági húzott el, de nagy helyzetben ellőtte a labdát keresztbe. Megélénkült a játék, ennek bizonyítékaként kombinatív támadás végén szerencsénkre az adonyi akció lesre futott… Nekünk is volt azonban reklamálni valónk: a 16-oson belül két esetben is meglehetősen gyanús körülmények között terült el egy-egy mezőfalvi támadó, ám a síp néma maradt. A 69. percben formás akció végén a mieink rutinos gólvágója, Král a jobb kapufa tövét találta el… Egyre csak nőtt a feszültség, ahogyan peregtek a másodpercek. És nem nyugodhattunk meg, ugyanis az adonyiak néhány távoli lövéssel kellemetlenkedtek. A 90. percben aztán a nyugalom is „megérkezhetett”: a baloldalon futó hazai támadás végén Szepesi mattolta a látogatok cerberusát, így kialakította a végeredményt: Mezőfalva - Adony 2:0.

   

Masinka László együttese hosszú pauza után léphet magasabb osztályba. Teljesen megérdemelten! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nagy ellenlábas Ercsi beragadt a tavaszi rajtnál, és hamar elolvadt ötpontos előnye, ám ezt az élethelyzetet sorozatos győzelmekkel ki kellett használni úgy, hogy mindenkivel szemben a siker kényszere ott lebegett a fejek felett. A mieink legyőzték ellenfeleiket és önmagukat is, így teljesen megérdemelten lettek aranyérmesek. Gratulálunk!

 

Az aranyérmek átadása, a vezetőedző „röptetése” és a pezsgőfürdőzés után jöhetett az ünnepi halászlé és pörkölt, amire a klub vezetői meghívták a szurkolókat is. Köszönjük, és jó nyarat kívánunk!

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.