Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovasaink bemutatkozása

2010.04.21

 

A Mezőfalvi Lovasegylet elnöke, Szabó Zsolt.

 
- A Mezőfalvi Lovasegylet 1995-ben alakult meg 12 fővel. Ma már 38 tagunk van. Ebből két fő a Fejér-megyei Szövetség vezetőségi tagja. Büszkén mondhatom, hogy egyletünk működése során kivívta tekintélyét országos lovas körökben is.

 

- Az Egylet idén 3 igazolt versenyzővel jelenik meg a területi-, és az országos versenyeken, sikeresen képviselve Mezőfalvát. Elmondhatom, hogy megyei szinten igen kevés az a lovasklub, amely ennyi versenyzővel rendelkezik.

 

- Egyletünk felkérésre részt vett a mezőfalvi-, és a környékbeli rendezvényeken, és ezt a szándékát továbbra is fenntartja. Sajnos Magyarország szűkös gazdasági helyzete miatt egyre kevesebb támogatásra számíthat az Egylet, ezért is nagyon örülünk az Önkormányzat évről évre kiírt pályázatának.

 

- A Mezőfalvi Lovesegylet életben tartásához feltétlenül szükséges tagdíjat fizetnünk az Országos Lovas Szövetségnek, a Fejér-megyei Lovas Szövetségnek és az Országos Sportlótenyésztők Egyesületének is.

 

- Mezőfalva kulturális életét és hagyományainak megőrzését támogatva szeretnénk a már nagy múltra visszatekintő Szüreti Fogathajtó-, és Díjugrató Lovasversenyt megrendezni. Ugyanakkor csupán saját erőnkből és lelkes támogatóink munkájából, a megszigorított feltételek miatt, az esemény megrendezése aligha lehetséges. Így valószínüleg egy lovasbemutatóra korlátozódik az idei versenyünk.

 

- A Mezőfalvi Lovasegylet működéséhez szükséges minimális fizetési kötelezettség körülbelül 100.000 Ft. Egy szerény körülmények között megrendezett, szabályszerű lovasverseny költsége hozzávetőleg 350.000 Ft… Sajnos sem az akadálypark állapotának fenntartására, sem a pálya fejlesztésére nem jut elegendő pénz. Pedig az ezirányú beruházás a verseny költségeit csökkentené, illetve a színvonalát emelné hosszú távon.

 

- A tavalyi évben, augusztus 20-án megrendeztük a Mezőfalvi Lovasnapot, és benne a szekér-, és fogathajtó versenyt, ami sikeres volt ugyan, de megyei szintű versenyre költségvetésünkből nem futotta. Díjszalagokra, tárgyjutalomra és ebédre tudtunk csak anyagi forrást találni, köszönhetően az önkormányzati támogatásnak. Nem szeretnénk a már hagyománnyá váló mezőfalvi, országszerte ismert díjugrató versenyt ismét elhalasztani, de erre sajnos van esély. Az eddig megrendezett versenyek a falu rendezvényei között meghatározó események voltak, a kilátogató nézők számára jó szórakozást és kellemes időtöltést nyújtottak.

 

- Nem csak Mezőfalván vagyunk jelen, idén például részt vettünk a dunaújvárosi Parázs-Varázs rendezvényen, ahol díjmentesen lovagoltattunk fogytékkal élő és egészséges érdeklődőket egyaránt.

 

- Lovasaink egyedi edzéstervvel készülnek a versenyekre. Heti egy alkalommal  pedig Székesfehérvárról egy Németországot is megjárt szakember segítségével tréningezünk.  

 

- Terveink között szerepel az úgynevezett Póni Klub elindítása. Ez jóval olcsóbb, ezért szélesebb körben hódíthatna teret. Elsősorban gyermekek számára lenne ez kitűnő alkalom az állatok megismerésére, megszeretésére. A póniversenyek nagyságrendekkel költségkimélőbbek, és közel sem kell olyan szigorú szabályokhoz, valamint feltételekhez igazodnunk, mint a hagyományos eseményeken. Ráadásul minden alkalommal igényelhetnénk egy-egy olyan szakembert  is, aki specialistája a pónilovaglásnak, így ő hasznos tanácsokkal láthatná el a résztvevőket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

deportivo1@citromail.hu

(Bán Balázs, 2010.09.06 13:46)

Tisztelt Turcsányi úr!

Köszönjük szépen! :)

Üdvözlettel:
Bán Balázs

Pferde Sport Foto Team

(Turcsányi László, 2010.09.01 18:35)

Tisztelt Ügyfelem!

Weboldalunkra feltöltésre kerültek a Tamási Kupa fényképei, ahol az Ön Lovas Sport Klubjának versenyzői is indultak.

Üdvözlettel: Turcsányi László
(Pferde Sport Foto Team)

Link: http://sites.google.com/site/newfacehu/gallery/tamasi-2008-08