Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 20 éves jubileum

2010.04.10

 

20 éve már…

 
Nemrégiben a régi Tanácsházán ünnepelte a Sárga Rózsa Nyugdíjasklub fennállásának 20. évfordulóját. Azon a szombati napon már délután három órától indult a program. Cséplő Béláné klubvezető társaival igen sok időt és energiát szentelt annak, hogy méltóképpen sikerüljön az ünnepség. Megérte.

 

A tagság szépszámmal megjelent. Nagyon jó volt látni és érezni azt az összetartást, egymás iránti szeretetet és megbecsülést, melyet szinte sugárzott a terem. Rendkívül érdekes volt azt is megtapasztalni, hogy ha valaki más korosztályból kerül a társaságba, bizony ő is remekül érzi, érezheti magát. Nincs feszengés és unalom, mindig kap az ember egy jó szót, egy kedves megnyilvánulást, több beszélgetőtársat, sőt még táncpartnert is.

 

Mert bulizni bizony nagyon tudnak ám nyugdíjasaink! Ám mielőtt táncparkettre léptek volna, történt egy, s más. Cséplő Béláné ünnepi köszöntője után külön kiemelt néhány klubtagot. Így Szentes Ilonát, aki már 1975-ben alapítója volt az első, és akkor még egyetlen mezőfalvi nyugdíjascsoportnak (amely aztán 1990-ben vált ketté). Említést tett a Ruppert házaspárról is, akik 1976-ban csatlakoztak a klubhoz. Cibi Flórián 1980-tól erősíti a tagságot, ő később kilenc éven át vezetője is lett a kollektívának. Molnár Mihályné is 1980-tól, és azóta is, tagja a csapatnak. A klubvezető külön köszönetét fejezte ki a jelenlévő Hoffmann Györgynének, aki hosszú éveken át adminisztrációs profizmusával támogatta a munkát, illetve a távollévő Erdélyi Józsefnének, aki a múltban könyvtárosként és a Művelődési Ház igazgatójaként igyekezett segíteni.

 

A kulturális műsorblokkban Ijjas Gizella művelődés-szervező konferálásával általános iskolánk zenetagozatos növendékei adtak ízelítőt fúvós hangszereket megszólaltató tudományukból, majd a klub énekes szekciója mutatta meg ismét hangképző adottságát és tehetségét. Sőt, ami a kívülállók számára némi meglepetést jelentett: prózában is igen jók nyugdíjasaink, ugyanis remekül előadott verseket is hallottunk.

 

Nagy figyelmességről tettek tanúbizonyságot a szervezők. Egyrészről minden hölgynek virágot nyújtottak át, másrészt szenzációs vacsorát és zenét biztosítottak a résztvevőknek.

 

A jubileumi ünnepséget létrehozók ezúton is köszönik a Polgármesteri Hivatal, a Dóra Cukrászda és a Kincses Zsuzsa által fémjelzett Virágbolt támogatását, amely egyébiránt nemcsak e jeles napra vonatkozott. A fent nevezettekkel a jó kapcsolat szerencsére tart már egy ideje.

 

Meghívott vendégek is voltak: Varga László egykori-, és Márok Csaba jelenlegi polgármester; Bán Balázs és Tarány Sándor képviselők, valamint Nikolinné Héring Edit, a mezőfalvi Öregek Napközis Otthonának vezetője fogadta el az invitálást.

 

Az ünnepséggel egybekötött bulizás közel éjjel tizenegy óráig tartott. Az a fergeteges hangulat, amit a „sárgarózsások” teremtettek; az öröm és jókedv, ami e jeles napot jellemezte, sokáig emlékezetes élmény marad. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.